Així empren les nostres dades els dispositius GPS del nostre vehicle
Algunes aplicacions registren a quina velocitat hem conduït, o fins i tot com frenem o accelerem
Ens indiquen la millor ruta, el clima del recorregut o la presència de radars. Les aplicacions mòbils faciliten cada volta més la conducció per carretera, però també posen en perill la nostra privacitat, perquè monitoren la nostra forma de conduir. El debat ja s’ha obert als Estats Units, on estes dades s’ofereixen a les companyies asseguradores.
Si bé això seria inviable amb la legislació de la Unió Europea i, fins i tot, es pot reforçar amb una llei de protecció de dades més restrictiva, els experts recorden que, en el mateix moment en què portem un mòbil en el cotxe, estem monitorats i les dades són facilitades a tercers.
Al nostre país, les asseguradores usen les dades dels conductors que facilita la DGT. Ja hi ha aplicacions que registren a quina velocitat hem conduït, o fins i tot com frenem o accelerem. El consentiment és opcional, però sempre va en lletra menuda, tot i que generalment els usuaris tendim a no llegir les condicions dels aparells abans d'utilitzar-los.
Però es faria amb mesuradors, instal·lats de fàbrica, per complir l’objectiu de la UE de reduir a la meitat els 20.000 morts anuals en carretera.
Més llegit
-
La Guàrdia Civil no descarta l'aparició de més cadàvers després dels cinc trobats en aigües de Sagunt, Cullera i Castelló de la Plana
-
La dana agrana les comarques del nord de València i de Castelló
-
València desallotja platges i tanca parcs i cementeris per l'alerta de pluja
-
Atenen una dona amb parada cardíaca després de rebre l'impacte d'un llamp a la Marina
-
La Generalitat activa un pla de xoc per frenar la superpoblació de senglars, que afecta el 80% dels municipis i causa 800 accidents a l’any
-
L'Aemet eleva l'alerta per pluges a nivell roig a Terol i Lleida