Una empresa valenciana crea una eina per a la detecció precoç de ciberatacs
S'anomena Gloria i és una plataforma per a la gestió d'incidents i amenaces, que acurta considerablement el temps de reacció.
L'empresa valenciana S2 Grup i el Centre Criptològic Nacional, adscrit al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), han desenvolupat una eina pionera d'anàlisi de ciberatacs amb capacitats d'intel·ligència artificial per a la detecció precoç de ciberamenaces a Espanya.
L'eina, denominada Gloria, és una plataforma per a la gestió d'incidents i amenaces de ciberseguretat a través de tècniques de correlació complexa d'esdeveniments i anàlisis de patrons per a identificar anomalies. Açò permet una orientació molt flexible en la vigilància del món connectat a la xarxa.
Gloria permet la reducció del treball manual i repetitiu dels analistes de ciberseguretat en els processos de detecció i resposta a incidents i acurta considerablement el temps de reacció quan apareix una ciberamenaça.
Aquest nou projecte ha suposat la posada en marxa d'una plataforma que ha permés millorar i avançar en la detecció precoç d'un possible ciberatac, "i el temps en la resposta és essencial per a evitar les seues conseqüències", ha declarat José Rosell, soci-director d'S2 Grup.
Gràcies a Gloria, l'Administració Pública millorarà qualitativament la seua ciberprotecció davant de la possible acció de ciberdelinqüents.
Més llegit
-
Sánchez diu que no "tirarà la tovallola" després de dir que és un polític net i Feijóo li demana que torne el botí i convoque eleccions
-
Controlat l'incendi a l'avinguda del Port de València amb almenys setze ferits per inhalació de fum
-
El Consell autoritza d’urgència obrir les comportes de l’Albufera per a millorar l’aigua i abaixar la temperatura
-
Atenció a les pluges localment fortes de dimecres
-
Un accident en la V-30 i l'avaria d'una ambulància en l’A-7 a Alginet deixen cues quilomètriques en plena hora punta
-
Una investigació de la UV troba una trentena d'agents infecciosos en la zona dana, tots patògens per als humans