Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Els tractaments amb anticossos monoclonals no funcionen contra les variants de la Covid-19

Els fàrmacs sí que funcionen contra el coronavirus original i s'utilitzen als Estats Units i Europa.

Un sanitari al laboratori de la Universitat de Florida / Fernando Bizerra (EFE)

Segons un article del diari anglés The Guardian, els fàrmacs amb anticossos monoclonals no funcionen contra algunes de les noves variants de coronavirus, com la sud-africana o la brasilera que s'estan estenent al voltant del món.

Aquests fàrmacs estan basats en clons sintètics dels anticossos neutralitzants naturals contra el coronavirus. Actualment, hi ha tres laboratoris que treballen amb aquest medicament, Regeneron, EliLilly i GlaxoSmithKline, però s'ha demostrat que fallen contra una o més de les variants.

Segons el director de l'Accelerador Terapèutic Covid-19 (CTA) de la fundació científica britànica Wellcome, Nick Cammack, aquests productes "són molt segurs, estan dissenyats específicament per a atacar el virus i el seu ús semblava molt prometedor en la fase inicial de la malaltia per a detindre'n l'avanç".

Alguns inclús continuen treballant amb normalitat, però eviten fer-ho amb alguna de les variants amb les quals ja s'ha detectat que no té cap efecte. De fet, contra el que sí que són segurs és contra el coronavirus original i es continuen aplicant en els tractaments als Estats Units i Europa.

En general, la tècnica per a tractar amb anticossos monoclonals "és una de les ferramentes més poderoses de la medicina moderna", segons afirma un informe de Wellcome i que pot ajudar a tractar gran quantitat de malalties infeccioses. No obstant això, és cara i difícil de produir, fet pel qual únicament s'està fent ús d'aquests als països més desenvolupats. Ara, el repte de les empreses multinacionals és fer que aquests fàrmacs siguen accessibles a tot el món.