Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Els temples gastronòmics valencians premiats per la Guia Michelin

El xef Quique Dacosta lidera el rànquing de llorejats en el territori: tres estreles al restaurant de Dénia i dues més a El Poblet de València

Façana de Quique Dacosta Restaurante / Quique Dacosta Restaurante

La Comunitat Valenciana, protagonista en edicions passades de la Guia Michelin Espanya i Portugal, no té pràcticament presència en el certamen d'enguany. La gala celebrada a Toledo aquest dimarts ha encimbellat amb la tercera estrela dos restaurants, tres n'han rebut la segona i altres 29 n'estrenen la primera, dels quals cap estan al territori. Només el xef Quique Dacosta, extremeny de naixement, però radicat a Dénia (Marina Alta) ha sumat una nova condecoració, per la seua aposta Deessa a l'hotel-restaurant Mandarin Oriental Ritz de Madrid.

No obstant això, la gastronomia valenciana es manté viva en la cima de la cuina espanyola i conserva les distincions atorgades per la prestigiosa guia francesa en anys anteriors. El jurat premia els millors restaurants i valora, a més de la qualitat i frescor del producte, la presentació i el servei. En conjunt hi ha 289 guardonats en tota la península —també s'hi inclou Portugal i Andorra— en les diferents categories d'una, dues i tres estreles. Més d'una vintena s'ubiquen a la Comunitat Valenciana, amb Dacosta, que acumula cinc estrelles en dos locals, com a principal referent. En À Punt NTC n'hem fet una recopilació.

Tres estreles Michelin

Dues estreles Michelin

Una estrela Michelin