Receptes per traure profit a les sobres dels àpats de Nadal
Cada ciutadà europeu genera 30 quilos de restes de menjar a l'any
Magdalenes a base de polvorons o olives farcides de torró: aquestes són algunes idees per a aprofitar les sobres dels sopars de Nadal.
Any rere any milers de famílies celebren la nit de Nadal amb festins amanits amb una gran quantitat de delicadeses. Les cuineres de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) d'Alacant han compartit algunes receptes per a traure el màxim partit a les restes i que no es llance a perdre res. El putxero de Nadal és el plat que ofereix més possibilitats per a donar una segona vida a les sobres, ja que es poden fer croquetes, utilitzar la carn per a coques o convertir els cigrons en hummus.
Uns dies abans de Nadal, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació feia pública la campanya "Ací no es tira res" a través de la marca Aliments d'Espanya. Una iniciativa amb què els ambaixadors María José Sanromán, Carlos Maldonado i Andoni Ruiz Aduriz han transmés missatges d'orgull pels productes espanyols i han apel·lat al màxim aprofitament d'aquests.
Els europeus deixem perdre el 20% dels aliments que tenim i generem 30 quilos de sobres de menjar per ciutadà i any, una xifra que potser es reduirà aplicant aquests consells culinaris.
Més llegit
-
El sorteig de Nadal repartix este dilluns 2.772 milions d'euros en premis
-
Mor un treballador a conseqüència d'una caiguda en una empresa d’Albal
-
Es manté el fred i arriben ruixats
-
La província d'Alacant, la més beneficiada pels 47,3 milions de la loteria de Nadal que arriben a municipis valencians
-
El fill de quatre anys porta la sort a una família de la Fonteta de Sant Lluís
-
Génova aprova una gestora en el PP valencià presidida per Pérez Llorca i amb Carlos Gil en la secretaria general