Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

La jornada laboral de 32 hores enfronta govern i oposició a les Corts

El PSPV, Compromís i Unides Podem advoquen per avançar l’horari comercial i afavorir el teletreball, però l’oposició qualifica la proposta de “burla”

Un treballador abaixa la persiana d'un local comercial, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

La implantació de les 32 hores de treball setmanals ha enfrontat aquest dimecres els grups del Botànic, que defensen aquesta mesura per a racionalitzar els horaris, i els de l'oposició, que veuen en aquesta iniciativa "una burla" i una proposta electoralista.

Així s'ha posat de manifest en el debat, en el ple de les Corts, del dictamen de la comissió especial d’estudi sobre els usos de temps per a impulsar polítiques concretes de racionalització dels horaris, que es votarà aquest dijous, i al qual s'han presentat dos vots particulars, del PP i Vox.

Quines mesures porta aparellades?

El dictamen, presentat pel PSPV, Compromís i Unides Podem, i al qual s'han afegit diverses esmenes del PP i Ciutadans, planteja, entre altres coses, fomentar la implantació gradual de les 32 hores de treball setmanals, i estudiar si es pot avançar l'horari d'obertura dels comerços.

També advoca per l'adopció de mesures que faciliten la conciliació de la vida personal, familiar i laboral en els diferents subsectors comercials, i per impulsar jornades que combinen en una mateixa setmana el teletreball i la presencialitat, i incloure en el teletreball protocols de desconnexió digital.

Proposa, a més, acordar amb els agents d'oci nocturn una limitació horària que assegure el descans i la tranquil·litat dels barris, i instar els mitjans de comunicació que els programes de màxima audiència acaben abans de la mitjanit, entre moltes altres mesures.