Identifiquen un fàrmac que evita que proliferen les cèl·lules d’una leucèmia infantil freqüent
La investigació, en la qual participa Espanya, aporta un raig esperançador a la prevenció d’aquesta malaltia
Un equip d’investigadors, entre els quals hi ha integrants espanyols, ha descobert que un fàrmac que evita la proliferació de cèl·lules B cancerígenes, que desencadenen la leucèmia limfoblàstica aguda de cèl·lules B, un dels càncers infantils més freqüents. Tot i que, ara per ara aquest càncer no es pot curar, la troballa sí que obri una porta a la prevenció.
En aquesta investigació, de la qual es fa ressò el diari Nius, participen un investigador del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Isidro Sánchez-García, que coordina el projecte, un equip d’investigadors d’un hospital de Memphis i un institut d’investigació biomèdica suís.
De les conclusions del treball fet fins ara es desprén que unes infeccions concretes desperten una resposta en l’organisme que, a causa d’una mutació genètica, acaba generant cèl·lules canceroses. Aquesta resposta està darrere de la leucèmia limfoblàstica aguda de cèl·lules B.
A més, i segons publica el diari Nius, l’avanç va més enllà. En un assaig amb ratolins, s’ha aconseguit que animals que presentaven una mutació genètica i que tenien infeccions, no desenvoluparen la malaltia. Com s’ha aconseguit frenar l’aparició del càncer en els ratolins? Amb un fàrmac que inhibeix les cèl·lules B preleucèmiques de manera específica.
Avanç en la prevenció
És en aquest aspecte on radica el més esperançador d'aquesta investigació. Encara que actualment no es pot identificar els menors que poden presentar més risc de tindre leucèmia, el fet que es conega com s'activa la malaltia pot ajudar a previndre'n el desenvolupament.
El coordinador d’aquesta investigació, l’espanyol Isidro Sánchez-García destacava, en declaracions al diari Nius, que els resultats d'aquest treball ofereixen llum per a poder intervindre clínicament per a previndre les leucèmies o altres càncers hereditaris.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part