Directes
Ara en la televisió
VA DE BO
Ara en la ràdio
L'HORA DE LA CULTURA

El garrí, un producte típic que salva el sector porcí aquest Nadal

Les granges de l’interior de Castelló comencen a servir-los aquests dies, sobretot al centre d’Espanya.

VÍDEO | El garrí, un producte típic que salva el sector porcí aquest Nadal

El porcí és l’únic negoci ramader que ha pogut salvar l’any per l’augment d’exportacions. A les granges de l’interior de Castelló ho saben bé, perquè ja han començat a servir els garrins aquests dies, un producte que es comercialitza especialment al centre d’Espanya, on es considera una tradició.

À Punt NTC ha visitat una d’aquestes granges que produeix, cada any, al voltant de quinze mil garrins. La majoria els destinen a explotacions d’engreix, però d’altres es comercialitzen aquest Nadal 28 dies després de nàixer i alimentats únicament amb llet materna.

Tot i la pandèmia, el negoci porcí tancarà un bon any gràcies, precisament, a les exportacions a la Xina, afectada per la pesta porcina. Els Ports i el Maestrat, amb més de 500 explotacions de porcí, concentren prop del 60% de la producció de porcs al país valencià.

els Ports

També et pot interessar

Veure totes les activitats