Directes
Ara en la televisió
NO TENIM TRELLAT

Com podem evitar intoxicacions alimentàries a l'estiu?

En 2019 a Espanya es van produir 506 brots alimentaris, vora el 10% del total a Europa

Una científica revisa una mostra de salmonel·la / Efe

Les altes temperatures a l'estiu, especialment durant les onades de calor cada vegada més freqüents a causa de l'emergència climàtica, afavoreixen el creixement de microorganismes en els aliments. A més, la cadena del fred es pot trencar més fàcilment, fet que provoca que els aliments es facen malbé amb més rapidesa.

Segons l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària, durant el 2019 a Espanya es van produir 506 brots alimentaris, que van afectar 6.082 persones, la qual cosa suposa un 9,6% del total de brots alimentaris a Europa.

Davant aquesta situació, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ofereix una sèrie de recomanacions per a conservar els aliments amb seguretat i minimitzar així el risc d'intoxicacions: