Cada espanyol adult es menja 9 quilos de brioixeria a l'any
Aquesta indústria ha duplicat la producció en 20 anys, fins a les 178.000 tones el 2018.
Cada espanyol menja uns nou quilos de productes de brioixeria i pastisseria a l'any, que continuen guanyant presència en la dieta. Un augment en paral·lel a l'increment del 4,8% de vendes d'aquesta indústria, fins a 501,6 milions d'euros el 2018.
Segons les últimes dades facilitades per la patronal Asemac, la producció el 2018 va ser de 178.000 tones, és a dir, que s'ha duplicat en només dues dècades.
Quant a les vendes, l'informe d'Asemac reflecteix el creixement d'un 4,8% en la facturació del sector, un increment bastant més elevat que el registrat pel subsector del pa, que només va repuntar un 1,1%.
Del costat del consum, segons les dades oficials de l'informe de consum alimentari, el 2018, amb una mostra de 12.500 llars, cada espanyol consumeix a casa 5,89 quilos de brioixos i pastissos a l'any. Això suposa un 0,3% més que l'any anterior. Són els adults independents –assenyala l'estudi– els qui més brioixos consumeixen, fins a quasi 9,5 quilos per any.
Més llegit
-
L'incendi de la Font Roja s'ha originat en una comunitat religiosa d'Ibi
-
El foc crema el cim del Menejador al parc natural de la Font Roja, un dels tresors naturals valencians millor conservats
-
L'incendi de la Font Roja, "perimetrat" però encara amb "punts calents" després de cremar més de 250 hectàrees
-
Les flames obliguen a desallotjar els masos i cases rurals a l'entorn de la Font Roja
-
Detenen un home per atropellar i ferir de gravetat un home i els dos fills de 2 i 5 anys en un pas de vianants de Xàbia
-
Científics alerten de la propagació d'un gen que fa els bacteris resistents a antibiòtics vitals