Desenvolupen a València un mètode per a alertar del coronavirus a les aigües residuals
Els tractaments de desinfecció a les depuradores "són eficaços en l'eliminació del virus", assenyala el CSIC.
Investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat de València han desenvolupat un sistema d'anàlisi molecular que pot alertar de la circulació del coronavirus en una comunitat a partir de l'estudi de les aigües residuals.
El sistema d'anàlisi, que "podria ser útil com a mètode de vigilància epidemiològica", l'han provat en tres depuradores de l'àrea metropolitana de València i en sis de Múrcia, ha indicat el CSIC en un comunicat. Les anàlisis han demostrat que els tractaments de desinfecció a les depuradores "són eficaços en l'eliminació del virus".
A València, aquests estudis els han dut a terme en col·laboració amb les depuradores d'aigües residuals de Pinedo 1 i 2 i de Quart-Benàger, que depenen de la Conselleria d'Agricultura. Les anàlisis les han fetes investigadors de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) i de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio).
Més llegit
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Dissabte tràgic a les carreteres: quatre morts i quinze ferits en quatre accidents
-
Les mínimes tornen a superar els 22 °C en gran part de la Comunitat Valenciana
-
L’alcaldessa de València, María José Catalá, celebra l’inici d’unes obres “transformadores” en Pérez Galdós i Giorgeta