Directes
Ara en la televisió
L'ALQUERIA BLANCA
Ara en la ràdio
BAMBOLINA SONORA (reemissió)

Culla, seleccionada per al Calendari de l'Espanya buida de 2021

L'edició d'enguany vol reivindicar amb dotze noves poblacions l'encant del territori que pateix les conseqüències de la despoblació i que està en risc de desaparició.

La imatge de Culla que apareix en el calendari / Grup Driver

La localitat de Culla (Alt Maestrat) és una de les seleccionades per a figurar en el Calendari de l'Espanya buida de 2021 que elabora el Grup Driver, xarxa de centres especialitzats en pneumàtics i mecànica ràpida. L'edició d'enguany, la segona, vol reivindicar amb dotze noves poblacions l'encant del territori que pateix les conseqüències de la despoblació i que està en risc de desaparició si no s'actua ràpidament.

Segons destaca la companyia, davant les dificultats de viatjar a l'estranger i amb la il·lusió centrada en l'estiu, és el moment de fer costat als pobles de l'Espanya buida i promoure la mobilitat interna, sempre que la situació sanitària ho permeta. La iniciativa, inspirada en el mític calendari Pirelli, convida a descobrir dotze racons recòndits de l'estat, pobles amb un encant especial, alhora que dona a conéixer les històries, festes i com és la seua gent. Juntament amb una foto de cada localitat, el calendari inclou una descripció individual de cadascun i assenyala el millor itinerari per a arribar-hi amb total confiança amb cotxe fins a tots els pobles.

A més de Culla, protagonitzen el calendari d'enguany Bandujo (Astúries), Bárcena Mayor (Cantàbria), Castelnou (Terol), Cuevas del Agua (Astúries), Genalguacil (Màlaga), Mogroviejo (Cantàbria), Montclar (Barcelona), O Cebreiro (Lugo), Peñalba de Santiago (Lleó), Robledillo de Gata (Càceres) i Sant Jaume de Frontanyà (Barcelona).

El viatge pot fer-se en format paper i també en línia, a través del lloc web calendariodelaespanavacia.com, des d'on es pot descarregar i imprimir el calendari. La plataforma permetrà compartir també altres poblacions a través d'un formulari on qualsevol persona que ho desitge podrà afegir la història de la seua localitat per a tindre l'opció de participar en següents edicions. A través de l'etiqueta #CalendarioEspañaVacia també es podran compartir les imatges que els usuaris publiquen en les xarxes socials.