Creen a València un gel hidroalcohòlic luminescent per a veure la qualitat de desinfecció
El gel desenvolupat a la Politècnica permet reconéixer de manera visual i intuïtiva mitjançant llum ultraviolada les zones incorrectament desinfectades
Investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV) han creat un gel hidroalcohòlic luminescent per a higienitzar les mans, que permet monitorar la qualitat de la desinfecció i reconéixer de manera visual i intuïtiva mitjançant un llum de llum ultraviolada les zones incorrectament desinfectades.
La desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic en els accessos a establiments és una de les mesures per a previndre la transmissió de malalties infeccioses, inclòs el coronavirus. Tanmateix, s'estima que el 89% de la població deixa alguna àrea incorrectament desinfectada a les seues mans després de l'aplicació del gel, la qual cosa pot suposar un risc de proliferació de patògens i altres bacteris.
Per a ajudar a reduir aquest risc, investigadors del Centre de Tecnologia Nanofotònica, institut d'investigació de la UPV, han desenvolupat un gel hidroalcohòlic que permet determinar la qualitat de la desinfecció de mans per luminescència.
Patentat per la UPV, és el principal resultat del projecte Lego, que ha comptat amb el finançament de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i el suport de la Generalitat.
Partícules luminescents totalment segures
El gel incorpora partícules luminescents totalment segures, amb la doble fi d'higienitzar i monitorar el grau de desinfecció de manera "immediata, segura, senzilla, econòmica i rutinària". Es pot emprar de manera general als accessos a qualsevol establiment, garantint així la seguretat de totes les persones que hi accedeixen.
Aquest projecte "ofereix una solució potencialment aplicable a diferents superfícies i espais de la nostra vida diària per a previndre la transmissió de malalties, avançar en la desinfecció de patògens i minimitzar les infeccions intrahospitalàries", segons ha explicat David Ortiz de Zárate, investigador del Centre de Tecnologia Nanofotònica de la UPV.
La tecnologia desenvolupada permet un reforç de la higienització amb monitoratge instantani. Es planteja, a més, com una solució per a diferents entorns i àmbits socials, econòmics i sanitaris.
Més llegit
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part