Cocemfe denuncia retards de dos anys en l'obtenció del certificat de discapacitat
La campanya #EsperaYDesespera evidencia la “desesperant espera” de les persones amb discapacitat per a tindre una valoració adequada
La Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (Cocemfe CV) i Cocemfe València han denunciat la “desesperant espera” de les persones amb discapacitat per a tindre una valoració adequada. Com a part de la campanya #EsperaYDesespera, impulsada per l’organització, han exigit "acabar amb les esperes de fins a 36 mesos per a tindre la valoració i de vint anys per a renovar el barem de discapacitat".
La denúncia s'ha escenificat de manera simultània amb un total de díhuit files de persones davant d'edificis públics a Espanya per a protestar contra aquesta espera i contra l'impacte que provoca en l'exercici dels drets "de milers de persones". L'acte s'ha celebrat a Alacant mentre que a les ciutats de València i Castelló ha sigut cancel·lat per la pluja.
La campanya, organitzada amb motiu del Dia Nacional de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, ha comptat amb la participació de persones que actualment romanen a l'espera de la valoració o i que reclamen que es renove el barem actual.
El vicepresident de Cocemfe València, Ezequiel Ruiz, ha explicat les conseqüències d'aquesta situació. "No rebre una valoració o una revisió del grau de discapacitat a temps perjudica en l'ocupació, l'educació, l'accessibilitat, la salut" i també "impedeix accedir a prestacions que compensen la desigualtat d'oportunitats". "És un sistema de drets al qual s'està impedint accedir, amb les greus conseqüències que això té per a la plena inclusió i participació activa en la societat", ha denunciat.
A la província de València es pot trobar un temps d'espera mitjà de díhuit mesos i persones que en tarden fins a 28 per a aconseguir la valoració, quan la normativa actual estableix aquest temps en tres mesos per resultar un procediment d'emergència. A Alacant, el més habitual és esperar entre any i mig i dos; mentre que a Castelló aquest temps se situa entre els sis i els dotze mesos.
Més llegit
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part