El científic valencià Ángel Serrano, en el top 2% mundial d'investigadors de Stanford per segon any
Serrano assegura que aparéixer en la llista és "un reconeixement a la bona faena" del grup d'investigació que dirigeix a la Universitat Catòlica de València.
El científic valencià Ángel Serrano, professor de la Universitat Catòlica de València (UCV) i director del seu Laboratori de Biomaterials i Bioenginyeria, ha sigut inclòs per segon any consecutiu en el top 2% dels investigadors més influents del món de la Universitat de Stanford (els Estats Units).
Serrano assegura que aparéixer de nou en la llista de la prestigiosa institució nord-americana és "un reconeixement internacional a la bona faena" que està realitzant el grup d'investigació que dirigeix.
El Laboratori de Biomaterials i Bioenginyeria està constituït per investigadors amb formació en diferents disciplines —des de bioquímica, biologia, biotecnologia o microbiologia fins a enginyeria química—, la qual cosa fa que siga possible "desenvolupar una investigació d'avantguarda molt prometedora en l'àrea biomèdica, l'objectiu de la qual és salvar vides o, almenys, millorar-les", assevera Serrano.
Tecnologies sanitàries revolucionàries
El grup d'investigadors liderat per Serrano és el responsable, per exemple, d'haver desplegat els primers filtres capaços d'inactivar el SARS-CoV-2 i altres virus amb embolcall com la grip en menys d'un minut.
Una tecnologia sanitària revolucionària que va permetre la creació de les mascaretes FFPcovid Mask, fabricades i distribuïdes per l'empresa valenciana Visormed.
Nous materials biodegradables antimicrobians
A més, Serrano ha patentat nous materials biodegradables amb capacitat antimicrobiana per a diverses aplicacions biomèdiques com l'enginyeria tissular per a regenerar os i un altre tipus de teixits.
Un altre dels seus grans descobriments inclou la demostració de la capacitat antibacteriana i antiviral de les nanofibres de carboni en estat pur i incorporades en altres materials de gran interés industrial com són l'alginat i el poli comunament conegut com a PHBV, que són materials no tòxics, biodegradables, biocompatibles i renovables.
Més llegit
-
La Generalitat destinarà 163 milions d’euros per a mantindre l’educació gratuïta de 0 a 3 anys el curs que ve amb ajudes entre 300 i 460 euros
-
La presidenta dels biòlegs: “No és una solució centrar-nos només en la construcció d’infraestructures, hem d’anar a les causes”
-
Reallotjar el veïnat de zones inundables i reduir obra d'asfalt: consells dels biòlegs després de la dana
-
Feijóo, sobre el pacte de Catalunya: “Els diners dels espanyols no són per a finançar el temps en el govern de cap president”
-
La Generalitat qualifica d'inconstitucional "el contingent separatista català" i demana tornar al consens del Consell de Política Fiscal i Financera
-
Detenen un home a Antella per la mort de nou cadells de podenc valencià
Més vist
Més escoltat
-
14.07.2025 | Nova edició de l’Expedició Juvenil Cavanilles per la comarca de la Serrania
-
15.07.2025 | València Port Horitzó 2030; El port, motor sostenible al mediterrani
-
15.07.2025 | Les notícies del migdia
-
15.07.2025 | Amunt i avall | Quarta Part
-
14.07.2025 | 90 minuts
-
13.07.2025 | Les notícies de migdia cap de setmana