AVA exigeix a la UE que frene l'entrada de mel xinesa per estar fabricada artificialment
Les exigències comunitàries no permeten cap intervenció humana en la maduració i deshidratació.
L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) reclama a la Unió Europea que detinga l'entrada de mel importada originària de la Xina que no complisca la definició europea del producte. A més, exigeix que s’adopten els protocols d'elaboració del país asiàtic: és a dir, quan el producte pateix processos artificials durant la transformació per accelerar i abaratir la producció.
Mentre que les exigències de la UE no permeten cap intervenció humana en la maduració i deshidratació de la mel per les abelles, la definició a la Xina estableix que no són les abelles les que deshidraten la mel, sinó que es fa artificialment a través de l'eliminació de l'aigua de la mel.
Segons l’organització, actualment s'estima que el 90% de la mel produïda a la Xina que s'exporta a la Unió Europea aplica aquest mètode. "El producte resultant és més aviat un nèctar deshidratat artificialment i no madur", han manifestat.
L’addició “massiva” de xarop de sucre, més barat i difícil de detectar en els controls fronterers europeus, també explicaria, per a AVA-Asaja, el baix preu dels carregaments de mel xinesa importada.
Més llegit
-
Sánchez enfronta la crisi al PSOE per la corrupció "amb el cor tocat" mentre Francisco Salazar s'aparta de la cúpula per denúncies d'assetjament
-
Catalá, Barcala, Fabra i Pérez Llorca, elegits vocals del Comité Executiu Nacional del PP
-
Mercavalència recupera la III Entrada de la Clòtxina al Mercat del Cabanyal
-
Mor ofegat un home de 77 anys quan es banyava en una platja de Cullera
-
Retencions en carreteres de València i Alacant este dissabte per accidents menors
-
Fanzara es convertix en un llenç a l'aire lliure amb el MIAU, el Museu Inacabat d'Art Urbà