AVA exigeix a la UE que frene l'entrada de mel xinesa per estar fabricada artificialment
Les exigències comunitàries no permeten cap intervenció humana en la maduració i deshidratació.
L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) reclama a la Unió Europea que detinga l'entrada de mel importada originària de la Xina que no complisca la definició europea del producte. A més, exigeix que s’adopten els protocols d'elaboració del país asiàtic: és a dir, quan el producte pateix processos artificials durant la transformació per accelerar i abaratir la producció.
Mentre que les exigències de la UE no permeten cap intervenció humana en la maduració i deshidratació de la mel per les abelles, la definició a la Xina estableix que no són les abelles les que deshidraten la mel, sinó que es fa artificialment a través de l'eliminació de l'aigua de la mel.
Segons l’organització, actualment s'estima que el 90% de la mel produïda a la Xina que s'exporta a la Unió Europea aplica aquest mètode. "El producte resultant és més aviat un nèctar deshidratat artificialment i no madur", han manifestat.
L’addició “massiva” de xarop de sucre, més barat i difícil de detectar en els controls fronterers europeus, també explicaria, per a AVA-Asaja, el baix preu dels carregaments de mel xinesa importada.
Més llegit
-
Els propietaris de cotxes desapareguts per la dana hauran de retornar les ajudes si no es resol la situació abans que acabe l’any
-
València suspendrà les classes en centres de zones inundables amb alerta taronja
-
Temperatures d'estiu a mitjan setembre
-
Commoció a Calp per la mort d'un bebé de 20 dies atropellat per un cotxe aparcat que s'ha esgolat carrer avall
-
Se suspén la demolició de les casetes de la platja de Babilònia de Guardamar del Segura
-
Presó provisional per a Pedro 'El Mexicano', l'autor del tiroteig d'Alfafar