AVA exigeix a la UE que frene l'entrada de mel xinesa per estar fabricada artificialment
Les exigències comunitàries no permeten cap intervenció humana en la maduració i deshidratació.
L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) reclama a la Unió Europea que detinga l'entrada de mel importada originària de la Xina que no complisca la definició europea del producte. A més, exigeix que s’adopten els protocols d'elaboració del país asiàtic: és a dir, quan el producte pateix processos artificials durant la transformació per accelerar i abaratir la producció.
Mentre que les exigències de la UE no permeten cap intervenció humana en la maduració i deshidratació de la mel per les abelles, la definició a la Xina estableix que no són les abelles les que deshidraten la mel, sinó que es fa artificialment a través de l'eliminació de l'aigua de la mel.
Segons l’organització, actualment s'estima que el 90% de la mel produïda a la Xina que s'exporta a la Unió Europea aplica aquest mètode. "El producte resultant és més aviat un nèctar deshidratat artificialment i no madur", han manifestat.
L’addició “massiva” de xarop de sucre, més barat i difícil de detectar en els controls fronterers europeus, també explicaria, per a AVA-Asaja, el baix preu dels carregaments de mel xinesa importada.
Més llegit
-
La predicció d'Aemet per a Nadal: fred i passat per aigua
-
Bancs de boira dificulten la circulació al Baix Maestrat, la Plana d'Utiel-Requena i l'Alt Vinalopó
-
Oratge més estable per als pròxims dies
-
‘Punt a punt’ retransmet hui el València-Mallorca i demà el Llevant - Reial Societat
-
La Comunitat Valenciana acomiada la tardor amb un cap de setmana fred, plujós i fins i tot amb neu
-
L’alcalde de Jérica defén la seua innocència i diu que l'han denunciat adults
Més vist
Més escoltat
-
18.12.2025 | 90 minuts
-
18.12.2025 | Les notícies del migdia
-
17.12.2025 | Cadena de valor | Lloguers a l’alça i reptes empresarials a la Comunitat Valenciana
-
17.12.2025 | ContrÀpunt
-
17.12.2025 | L'hora de la cultura | Música solidària, memòria col·lectiva i avanços científics
-
17.12.2025 | Les notícies del migdia