Directes
Ara en la televisió
EL PREMI
Ara en la ràdio
L'HORA DE LA CULTURA

Alacant, a la recerca dels millors professionals de la cuina d'Espanya

Sis participants arriben a les semifinals per a triar guanyador en categoria de cambrer i de cuiner

Els aspirants, en una de les proves

La ciutat d'Alacant busca els millors i les millors professionals de restauració en el concurs "Cuiner i Cambrer de l'Any 2025-2026", que acull el CdT. Este dijous té lloc la semifinal, a què han arribat sis participants en cada bloc: cuina i sala. Entre els finalistes hi ha tres dones, i si agranem cap a casa, sols dos valencians.

Davant d'un jurat molt exigent, dins del qual hi ha referents de la cuina valenciana com la xef Susi Díaz, s'han enfrontat a diversos reptes per a demostrar els talents que tenen a l'hora de preparar i servir plats. Per exemple, els aspirants a cuiner o cuinera de l'any han d'elaborar un menú en tres temps amb un entrant, un principal i unes postres. Tot un desafiament per al qual fa falta dominar diferents tècniques. Entre els aspectes que tindrà en compte el veredicte final, destaca Díaz, és "el respecte al producte": com s'ha cuinat, amb quin criteri o quina textura se li dona.

En una altra sala, altres sis professionals competixen per ser el millor cambrer de l'any i s'enfronten a un circuit de proves en el qual demostren les seues aptituds.

Alacant és estos dies capital espanyola de la gastronomia i exercix el seu lideratge acollint esdeveniments tan prestigiosos com este, en què se citen els millors del sector per a competir, avaluar o, senzillament, disfrutar.

També et pot interessar