Afectades demanen que Sanitat Universal incloga una tècnica per a tallar la transmissió del càncer de mama a les filles
Volen que s'incorpore el diagnòstic preimplantacional com ja fan la resta de les comunitats autònomes
Algunes de les mutacions implicades en els càncer de mama més agressius es transmeten de mares a filles. Per a evitar aquesta situació s'ha desenvolupat una tècnica que talla aquesta transmissió denominada "diagnòstic preimplantacional". Amb aquest es permet detectar els embrions lliures de l'alteració genètica, per tal d'implantar els sans a la mare.
Ara, les dones amb la mutació que volen ser mares demanen que la sanitat pública valenciana incorpore a la seua cartera el tractament com ja fan els hospitals públics de la resta de comunitats autònomes. De moment, no s'està atenent aquesta situació que, en la sanitat privada costa al voltant de 10.000 euros.
Per això, moltes d'aquestes afectades han començat a utilitzar les xarxes socials com Instagram com una finestra per a les seus demandes. També per a les de dones com elles, que tot i el càncer, han aconseguit ser mares. La llei de reproducció assistida contempla la tècnica en portadores de mutacions del BRCA1 i el BRCA2, des del 2010. En la sanitat pública només cal l'aprovació prèvia del comité nacional competent en la matèria.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
Daimús, Xeraco, Tavernes de la Valldigna i Orihuela, pendents de les analítiques de l'aigua després del tancament de les seues platges
-
Les farmàcies tancaran un dia en juliol per l'impagament de maig per part de l'administració
-
Vols cancel·lats i retardats als aeroports de València i Alacant per la vaga de controladors de França
-
Entrar més tard al món laboral obligarà els joves a jubilar-se als 71 anys en 2065
-
À Punt duplica l’audiència de ràdio amb la nova programació