Directes
Ara en la televisió
LA FINESTRA ESPORTIVA
Gran Fons Internacional València de ciclisme

El valencià Ximo Aparici competirà amb Arrimadas i Igea pel lideratge de Ciutadans

Les primàries de la formació taronja tindran lloc el 7 i el 8 de març.

Arrimadas i Igea, en una foto d'arxiu / M.A Santos (Europa Press)

L’afiliat valencià de Ciutadans, Ximo Aparici, competirà pel lideratge de Ciutadans amb la portaveu del partit al Congrés, Inés Arrimadas, i el vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, en les primàries del 7 i 8 de març.

Així ho ha comunicat la formació taronja després que els aspirants registraren les candidatures a l’executiva dimecres i que la comissió de garanties les validara.

Aparici, un empresari i enginyer aeronàutic de Tavernes de la Valldigna (Safor), es postula amb l’objectiu de recuperar “els principis fundacionals de Ciutadans” i tornar a situar el partit al “centre” polític.

L’afiliat valencià ha criticat que, en els últims temps, la formació taronja haja prioritzat el PP a l’hora de pactar governs i s’ha mostrat en contra de les coalicions amb aquest partit promogudes per Arrimadas i la gestora per a les pròximes eleccions a Galícia, País Basc i Catalunya.

Arrimadas i Igea

Mentre que la portaveu parlamentària va manifestar fa mesos la intenció de succeir Albert Rivera com a presidenta de Cs, el dirigent castellanolleonés ha esperat a aquesta setmana per a anunciar la seua decisió.

Igea es resistia a postular-se per a les primàries, però ell i altres militants agrupats en la plataforma Cs Eres Tu reclamaven des de feia temps un canvi en el model de partit, amb l’esperança que Arrimadas assumira les propostes.

la Safor