Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

La Unió demana al Ministeri d’Agricultura un esquema que atenga necessitats del sector

La trobada ha servit per a debatre els primers documents de treball per a elaborar el pla estratègic de la futura PAC.

Reunió entre els representants de la Unió de Llauradors i el Ministeri d’Agricultura. Europa Press

La Unió de Llauradors i la resta d'organitzacions que integren la Unió d'Unions han mantingut una reunió amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, en què han demanat dissenyar un esquema que atenga "simultàniament" les necessitats del sector, respecte els objectius i millore la redistribució de les ajudes, a més de la regulació de sectors en crisi.

La trobada ha servit per a debatre sobre les propostes de reglament i els primers documents de treball per a elaborar el pla estratègic de la futura PAC.

Per a la Unió, és "convenient" avançar en el model d'intervencions de pagaments directes, en la nova arquitectura mediambiental de la PAC, els mecanismes de control i els instruments de l'organització comuna de mercat per a delimitar les "línies primàries" de treball.

A més, ha plantejat com a "ineludible" tindre controls "precisos" per a garantir el "bon ús" dels fons, a més de simplificar i millorar els procediments de sol·licitud i tramitació de les ajudes; així com que les futures eines de monitoratge no s'implanten fins a tindre "garanties que no seran una font generalitzada d'incidències".