Directes
Ara en la televisió
LA SALA

Una campanya massiva de propaganda enganyosa per a afavorir el PP

Tot apunta que darrere hi ha un assessor que ha treballat per als populars en la campanya de Moreno Bonilla a Andalusia.

Cartells en el carrer per a desmotivar l'esquerra

Les fake news han entrat en l'escenari electoral amb una campanya massiva de propaganda enganyosa en Facebook i amb cartells al carrer, baix el lema "No conteu amb mi". Segons sembla, l'impulsor és un assessor que ha treballat per al PP en la campanya de Juanma Moreno Bonilla a Andalusia, l'actual president autonòmic. Són almenys nou pàgines falses de Facebook en les quals es fa una crida a l'abstenció com a castic contra tots els partits menys contra un; el PP.

Els anuncis han costat almenys 40.000 euros des de les últimes eleccions municipals i ara ja estan inactius. Darrere d'aquestes pàgines, tot apunta que hi ha un militant de Noves Generacions i un assessor del PP que va col·laborar en la campanya de Moreno Bonilla en les eleccions andaluses.

El PSOE i Més País ja han anunciat que prendran mesures i denunciaran la campanya. La formació d'Íñigo Errejón la portarà davant la Junta Electoral per haver utilitzat el nom del candidat. Argumenten que s'ha produït un cas de vulneració de la llei electoral i un intent de suplantació d'identitat i, per això, exigeixen que s'identifique els responsables.

Per la seua part, el PP s'ha desmarcat d'aquesta campanya i assegura que es tracta d'inciatives personals sense coneixement del partit.

Facebook calcula que la propaganda enganyosa per a beneficiar Pablo Casado, el candidat popular, ja ha aconseguit més d'onze milions d'impactes en la xarxa social. El cas l'ha tret a la llum ElDiario.es.