Directes
Ara en la televisió
DEJAVÚ

Un cercle evocant la unitat i la germanor del poble valencià, imatge institucional del Nou d'Octubre

El govern valencià homenatjarà les escriptores valencianes i oferirà una mostra d'art urbà en el 600 aniversari del Palau de la Generalitat

El cartell institucional del Nou d'Octubre de 2021 creat per l'artista l'artista Toni Moratalla, al centre / À Punt NTC

Una evocació de la terra, del cel, la mar, l'energia, la unitat, la força i la germanor del poble valencià mitjançant la desconstrucció dels colors de la senyera. Aquesta és la mirada que l'artista Toni Moratalla ha projectat en el cartell escollit per la Generalitat per a commemorar els actes del Nou d'Octubre, que aquest dijous s'ha presentat a València.

El Palau de la Generalitat fa enguany 600 anys i des d'aquest divendres reobri les portes al públic després de mesos tancat. Qui el visite podrà contemplar al Saló de Corts "Ahir, hui i sempre", una mostra d'art urbà en què huit artistes reinterpreten des del segle XXI les pintures murals que llueixen a la Sala Nova o saló de les Corts del 1591.

El Nou d'Octubre també s'homenatjarà les escriptores valencianes oblidades, la història les quals han recuperat Rosa i Manola Roig en un llibre editat per la Generalitat per a l'ocasió. Hi ha previstes diferents presentacions en els municipis vinculats a les autores, des de poetesses andalusines a poetesses passionals, novel·listes o monges místiques, que escriviren pàgines destacades en la història de les lletres valencianes des del segle XI, des d'Isabel de Villena a Carmelina Sanchez-Cutillas.

Enguany també es recordarà el 500 aniversari de les Germanies, el moviment revolucionari contra la pressió fiscal de la Corona d'Aragó que va nàixer a l'antic Regne de València i es va estendre a Mallorca.

València