Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

La segona sessió del debat de política general es preveu tensa

La resta de partits critiquen que el PP no s'haja ajustat a la premissa de presentar un límit de dotze proposicions.

Es debaten i es voten a les Corts les propostes dels grups parlamentaris

A les deu del matí es reprén a les Corts la segona sessió del ple de debat de política general. Es debaten i es voten les propostes dels grups parlamentaris. La sessió es preveu tensa. El nou format de debat limitava a dotze les proposicions que podia presentar cada grup i, segons la resta de partits el PP no s'ha ajustat a aquesta premissa. 

El Grup Socialista i Compromís han presentat un total d'onze propostes de manera conjunta i n’han cedit una al grup de no adscrits. Però el PP no s'ha ajustat estrictament a aquest límit i ha presentat quasi mil iniciatives dins de les dotze propostes. Per això la resta de grups amenacen de votar en bloc contra les propostes dels populars, ja que consideren que intenten bloquejar el debat. Així ho han confirmat Manolo Mata, del PSPV, i Mari Carmen Sánchez, de Ciutadans. "Potser tota l'oposició, i inclús Ciutadans, decidim votar en contra de totes les proposicions perquè han presentat mil iniciatives", ha afirmat Manolo Mata. D'altra banda, Mari Carmen Sánchez ha assegurat que el que ha fet el PP "és una burla a tots al valencians, als grups parlamentaris que formem la Cambra. És una mofa al debat de política general". 

El Partit Popular proposa abaixar impostos, augmentar la reinvidicació del finançament, i la llibertat educativa. "Ens hem centrat especialment en la política educativa i farem una defensa, com hem estat fent en aquesta legislatura, de la llibertat dels pares per a decidir centre", ha afirmat Eva Ortiz, portaveu popular. 

Els grups que donen suport al Consell, el PSPV, Compromís i Podem, negocien un acord global. Podem confia que isquen les seues propostes, sobretot les referents a les escoles infantils o al parc públic de vivendes. "Proposem mesures de vivenda perquè definitivament es faça un cens de vivenda pública, ja que ens sorprén que encara no n’hi haja cap. I també una amplició del parc públic de vivendes per a afavorir els lloguers socials", ha dit el síndic de Podem, Antonio Estañ.

A més, Ciutadans confia a obtindre suport a algunes de les seues proposicions basades en la creació d'ocupació i en la rebaixa d'impostos.