Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

S'ha mort als 48 anys l'exdiputada socialista Mercedes Sanchordi

Es va convertir en la primera diputada a Espanya que va votar des de casa perquè estava de baixa per maternitat.

S'ha mort als 48 anys l'exdiputada socialista Mercedes Sanchordi

L’exdiputada del PSPV a les Corts Mercedes Sanchordi s'ha mort als 48 anys després d'una llarga malaltia. Sanchordi es va convertir, el 16 de desembre del 2008, en la primera diputada a Espanya que va votar telemàticament des de casa perquè es trobava de baixa per maternitat.

La política socialista va assenyalar que era un dia d'avanç per a totes les persones que pogueren estar en la seua mateixa situació, ja que va poder exercir el seu dret al vot de manera "normal i natural".

Va ser diputada autonòmica entre els anys 1999 i 2011, secretària de la Comissió de Control de Radiotelevisió Valenciana en les legislatures cinquena i setena i de la d'Obres Públiques i Transports durant la sisena. El 1995 i el 2011 també va ser triada com a regidora a Borriana, a la Plana Baixa.

El PSPV-PSOE de Castelló ha manifestat aquest dijous el "dolor i la pena de la família socialista" per la seua defunció.

A més de l'executiva provincial, el secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig; el comarcal, Adrián Sorribes; el secretari general de Borriana, Vicente Aparisi, i persones de tota la Comunitat Valenciana s'han sumat a les mostres de pesar per la prematura desaparició d'aquesta "exemplar dona socialista".