Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Ribera demana no caure en l’alarmisme pel coronavirus i veu “suficients” les mesures per al MWC

La ministra no descarta que s’anul·le el congrés a causa de la renúncia d’una vintena d’empreses.

La vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, en una imatge d’arxiu / David Zorrakino (Europa Press)

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha demanat no caure en l’“alarmisme psicològic” pel coronavirus i ha assenyalat que les mesures adoptades per a la celebració del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona són “suficients”.

“Hem de ser prudents i responsables. Els experts del Ministeri de Sanitat i de la Generalitat de Catalunya consideren que està sota control i que no hi ha cap risc específic”, ha afirmat Ribera en declaracions a RNE. Tot i això, la vicepresidenta quarta no ha descartat que l’organització cancel·le l’esdeveniment a causa de la renúncia d’empreses de pes com ara Facebook i Cisco.

Rakuten i McAfee són les últimes que han confirmat que no hi participaran, per la qual cosa ja hi ha una vintena de baixes concretades.

“La nostra responsabilitat és treballar amb serietat i rigor i sense generar un alarmisme psicològic que no té suficient base”, ha conclòs.

No hi ha cap motiu sanitari per a suspendre’l

Per la seua banda, el secretari de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, ha afirmat que “no hi ha cap motiu sanitari” per a suspendre el congrés. Així, creu que hi ha una “epidèmia mediàtica i de por” motivada per interessos econòmics, competencials i polítics.

Guix ha insistit que no hi ha “cap causa objectiva que es puga demostrar científicament” perquè les empreses s’hagen donat de baixa del MWC.