Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO

La rebaixa fiscal i la investigació a Mónica Oltra centren el debat de política general a les Corts

El debat s’emet en directe per la televisió, la ràdio i el web d’À Punt des de les 10:00 hores, en sessió de matí i vesprada

Imatge d'arxiu de l'hemicicle de les Corts / Rober Solsona / Europa Press

El cas que investiga l'exvicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, serà munició per a l'oposició en el debat de política general que celebren les Corts aquest dimarts. Un ple on el cap del Consell, Ximo Puig, donarà tots els detalls de la proposta de rebaixa fiscal que vendrà com un ajust “per a la majoria”. 

L’objectiu d’aquesta rebaixa, segons el govern valencià, és protegir les classes mitjanes i treballadores, no les rendes altes. La proposta no preveu una rebaixa fiscal generalitzada, com proposa el principal partit de l'oposició.

El Partit Popular defendrà aquesta baixada general d'impostos, que diu que afectaria el 80% dels contribuents valencians; una posició que també defén Ciutadans. Pel que fa a Vox, vol que la proposta siga dràstica.

Però el president de la Generalitat presentarà una modificació amb una deflactació harmònica de l'IRPF, que serà per trams. Una proposta que ja ha consensuat amb Compromís i Unides Podem, amb qui s'ha reunit en diverses ocasions. Els membres del Botànic també volen projectar en el debat una imatge clara d'unitat

Puig també anunciarà ajudes a les famílies i mesures contra la pujada de preus, sobretot pel que fa al transport o a l'educació. 

El debat de política general a les Corts s'emet en directe per la televisió, la ràdio i el web d’À Punt. El programa especial començarà a les 10:00 hores i continuarà tota la jornada fins a la vesprada, fent una pausa a les 14:00 hores per a la informació en el NTC migdia.