Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Puig: "És una dia trist per a la Comunitat Valenciana"

Polítics i institucions traslladen des de bon matí el condol per les víctimes de l'incendi de la residència de Montcada

El cap del Consell, Ximo Puig, dona suport a un grup de treballadores de la residència / À Punt NTC

Des de primera hora d'aquest dimecres, polítics i institucions han començat a traslladar el condol per les víctimes de l'incendi a la residència de Montcada (Horta Nord), que deixa una xifra provisional de sis persones residents mortes i quinze d'hospitalitzades. 

"És un dia trist per a la Comunitat Valenciana", ha escrit el president de la Generalitat, Ximo Puig en un missatge per Twitter, en una primera valoració que minuts després ha repetit a la residència, a la qual s'ha desplaçat en companyia de l'alcaldessa de la localitat Amparo Orts, per a valorar la situació i l’estat de les persones afectades.

"Vull manifestar el condol a totes les famílies que desgraciadament han perdut un ésser estimat", ha declarat Puig, que ha situat la prioritat a facilitar la recuperació de les persones ferides i reconfortar les famílies de les víctimes. 

El cap del Consell ha destacat "el magnífic esforç" dels bombers, els sanitaris i del personal mateix de la residència "perquè la desgràcia no haja sigut més gran". "Sembla que haja sigut una tempesta perfecta per on s'ha produït i com s'ha produït perquè siga més letal", ha valorat Puig, que ha confirmat que les persones residents "seran reallotjades sense problemes".

En un sentit similar s'ha pronunciat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra que, com a consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives és la responsable de la gestió de les residències. Oltra ha traslladat "afecte i condolences" a les famílies de les víctimes mortals, "força" a les persones hospitalitzades i "tot l'afecte" al municipi de Montcada en "un dia molt trist".

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també ha traslladat el condol a les famílies de les víctimes. "Seguim amb preocupació l'evolució de les persones ferides. Tot el nostre suport per a elles i per a la localitat", ha explicat en un missatge de Twitter en què ha afirmat que està atent a les "tràgiques" notícies que arriben des de Montcada i ha traslladat el condol als familiars dels morts.

Des de la delegació del govern a la Comunitat Valenciana han traslladat el condol a les famílies dels morts i s'han mostrat preocupats pels ferits: "Atents a les investigacions de la Guàrdia Civil. El nostre suport a tots els afectats", han manifestat. "Seguim amb preocupació l'evolució de les persones ferides. Tot el nostre suport per a elles i per a la localitat", han afegit.

El Partit Popular també ha emprat Twitter de bon matí per a traslladar el primer condol a les famílies. "El nostre pensament està amb les víctimes i les famílies. DEP", ha escrit el PP de la Comunitat Valenciana en un missatge. "Seguim amb atenció les últimes dades que ens arriben des de Montcada", ha expressat el president autonòmic de la formació, Carlos Mazón, que ha enviat condolences a les famílies dels difunts i "una abraçada a tot el poble".

També per Twitter, el president nacional del PP, Pablo Casado, ha afirmat sentir-se "esglaiat" pel "tràgic incendi" i ha tramés condols per les víctimes i desitjos de recuperació a les persones ferides, així com l'agraïment a "tots els que han auxiliat els afectats".

El conjunt de les formacions polítiques valencianes s'ha sumat a les mostres de condol a les famílies de les víctimes i de suport al municipi de l'Horta Nord, tant des dels comptes dels partits, com des dels personals dels representats polítics.

l’Horta