Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MIGDIA

Puig encapçalarà la llista del PSPV per València

L’actual president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafael Simó, liderarà la llista d'aquesta província i Josefina Bueno, la d'Alacant

La decisió que Puig vaja per València i no per Castelló respon, entre altres motius, a raons demoscòpiques i d’estratègia electoral

El president de la Generaitat i secretari general dels socialistes valencians encapçalarà la llista del PSPV per València per a les eleccions autonòmiques del 28 de maig. En les dues convocatòries electorals anteriors, les del 2015 i 2019, ho va fer per Castelló. 

L’actual president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafael Simó serà qui liderarà la llista per Castelló i l’actual consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat digital, Josefina Bueno, encapçalarà la llista per Alacant.

La decisió que Puig vaja per València i no per Castelló respon, entre altres motius, a raons demoscòpiques i d’estratègia electoral, ja que per la circumpscripció de València hi ha ara mateix més diputats i diputades en joc. 

Al costat del secretari general i ocupant el número dos de la llista estaran la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró; el conseller d’Hisenda, Arcadi España; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez. 

També optaran a un escó a les Corts per la circumscripció de València el president de la Diputació, Toni Gaspar; l’ex del Consell de la Joventut, Carmen Martínez; l’exlíder provincial i afí al corrent de José Luis Ábalos, Mercedes Caballero, i l'exdirigent d’UPiD, Alícia Andújar. 

Pel que fa a Alacant, les tres primeres posicions les ocuparan dones i després de Josefina Bueno se situen la diputada d'Alacant Laura Soler i la dirigent d'UGT Yaissel Sánchez. Amb elles concorreran l’alcalde de Xàbia, José Chulvi i el regidor d’Elx Ramón Abad. 

Durant el seu discurs, el líder de les i els socialistes valencians ha reconegut que elaborar les candidatures és una tasca "impossible", especialment per a un partit que té tant de capital humà com el PSPV, amb el qual es podrien confeccionar "25 llistes".

No obstant això, Puig ha assenyalat que només se'n pot fer una, i amb ella aspira a "aglutinar la gran majoria de la societat" i consolidar un projecte basat en "els vells principis de la socialdemocràcia de treball digne, justícia social i sostenibilitat".

El Comité Nacional del PSPV aprova aquest dissabte unes llistes autonòmiques marcades per a renovació i ratificarà les candidatures dels municipis de més de 20.000 habitants, com a pas previ al Comité Federal del PSOE, que se celebrarà el 18 de març. 

Eleccions 28M