Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA

Puig no descarta que les eleccions autonòmiques se celebren amb les municipals

El secretari general del PSPV-PSOE manté la seua intenció d'esgotar la legislatura, però deixa la porta oberta perquè les autonòmiques siguen un altre diumenge pròxim a les municipals

Intervenció de Puig en el comité nacional del PSPV-PSOE / PSPV-PSOE

El secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha deixat la porta oberta a celebrar les eleccions autonòmiques el mateix dia que les eleccions municipals.

Així ho ha fet saber en el comité nacional del partit, que presideix aquest dissabte, i en el qual s'ha nomenat la nova taula formada per Vicent Grimalt, Rocío Ibáñez i Maite Ibáñez. En l'acte, Puig també ha animat els seus companys i companyes a treballar ja amb la mirada posada en les eleccions municipals, quan queda un any just perquè se celebren.

Durant la seua intervenció, Puig ha reivindicat la proposta socialista com "la gran excepció valenciana", que ofereix "l'estabilitat, el diàleg i un projecte per a la gran majoria de la societat valenciana" enfront de "la pol·lució populista del Partit Popular", del qual ha dit que "s'ha convertit en el cavall de Troia de la ultradreta".

En aquesta trobada també ha estat present el debat sobre la prostitució, de la qual ha dit que es tracta d'una "forma d'esclavitud intolerable que atempta contra els drets humans" i que "l'única via és l’abolició". A més, Puig ha destacat projectes que ha portat avant el Consell durant les dues legislatures, com la pròxima arribada de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt, la posada en marxa de la línia 10 de Metrovalència o l'obertura del CaixaForum a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

D'aquesta manera, el PSPV-PSOE calfa motors de cara a unes votacions crucials per als partits del Botànic, que aspiren a mantindre el poder amb un pacte nou que arriba en el context d'una missió complicada: marcar diferències entre els tres partits sense arribar a la ruptura i l’enfrontament total.