Directes
Ara en la televisió
BAMBANT PER CASA

El PSOE es compromet a actualitzar les pensions segons l’IPC real i a pujar el salari mínim

El programa dels socialistes promet derogar part de la reforma laboral i fomentar el diàleg amb Catalunya.

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, presenta els 35 compromisos socials del PSOE / Chema Moya (PSOE)

El PSOE actualitzarà les pensions de 2020, segons l’IPC real, i continuarà pujant el salari mínim interprofessional (SMI) i derogarà els aspectes més lesius de la reforma laboral si guanya les eleccions i poder formar govern.

Així figura en “Ara, govern. Ara, Espanya” el document que aquest dilluns han presentat els socialistes amb 35 compromisos socials del PSOE i bona part del seu programa electoral per al 10N.

Segons aquest document, el PSOE es compromet a actualitzar al desembre les pensions de 2020 d’acord amb l’IPC real, així com a promoure el “blindatge” del sistema públic de pensions en la Constitució amb mesures que garantisquen la sostenibilitat i la suficiència del sistema. El text també advoca per augmentar les pensions mínimes i les no contributives. 

Respecte de l’SMI promet una pujada “progressiva i acordada en el diàleg social”, fins a situar-lo al final de la legislatura en el 60% del salari mitjà, d’acord amb el que s’estableix en la Carta Social Europea.

Així mateix, el PSOE reitera la intenció de derogar els aspectes més lesius de la reforma laboral i iniciar el diàleg amb els agents socials per a l’elaboració d’un nou Estatut dels Treballadors, que incentive l’activitat econòmica i la creació d’ocupació “digna, de qualitat i estable”.

Impulsar el diàleg a Catalunya

En l’apartat més polític del programa, el PSOE es compromet a impulsar el diàleg amb la Generalitat de Catalunya per a abordar el “conflicte de convivència, sempre dins de la Constitució”, així com a promoure el diàleg, tant entre els ciutadans catalans com entre els governs espanyol i català.