Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA

El psiquiatra Rafael Tabarés serà el comissionat de la Generalitat en salut mental contra la pandèmia

Aquesta figura serà l'encarregada, entre altres temes, de fer propostes concretes, com la redacció d'un pla d'acció específic de salut mental tenint en compte tot el que està succeint.

Tabarés i Puig / GVA

La salut mental és una víctima més de la pandèmia. L'aïllament i la incertesa que envolten aquesta crisi sanitària i econòmica estan afectant molts ciutadans de diferents perfils d'edat. Conscient d'aquesta realitat, la Generalitat ha decidit nomenar el catedràtic de Psiquiatria de la Universitat de València, Rafael Tabarés, com a comissionat de la Presidència de la Generalitat en salut mental per a donar resposta als problemes derivats de la pandèmia. Així ho ha anunciat aquest dilluns el president del Consell, Ximo Puig, en un comunicat en què ha detallat que Tabarés assumirà les funcions de comissionat en els pròxims dies, una vegada que es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el decret de creació del càrrec.

El president ha recordat que la pandèmia està afectant clarament la salut mental dels ciutadans. “Una de les conseqüències més greus relacionades amb l'emergència sanitària, social i econòmica de la Covid són els efectes que està tenint la pandèmia en la salut mental, així com l'increment de patologies greus que s'està observant”, ha assenyalat Ximo Puig.

Tabarés ha destacat que cal aconseguir que “l'impacte de la pandèmia en la salut mental siga el menor possible i aprofitar aquest moment per a millorar aquesta situació relacionada amb la salut mental”. “Un comissionat pot ajudar a facilitar, a entendre i a fer propostes concretes, com la redacció d'un pla d'acció específic de salut mental tenint en compte tot el que està succeint. Tot això suposarà un esforç de planificació, de coordinació i de diàleg”, ha indicat el catedràtic de Psiquiatria.

Tabarés és catedràtic de Psiquiatria a la Universitat de València, investigador principal en el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Salut Mental (Cibersam), que depén del Ministeri de Ciència i Tecnologia, i i director de la Unitat d'Investigació en Autonomia Personal, Dependència i Trastorns Mentals Greus de la Universitat de València. A més, ha publicat més de 190 articles en revistes internacionals.