Directes
Ara en la televisió
EL PREMI

El pressupost de la Generalitat per al 2022 puja en 2.340 milions d'euros

El Consell anuncia uns comptes de 27.967,5 milions d'euros, un 9,1% més que el previst per a enguany

Acte de presentació dels pressupostos del 2022 / À Punt

El Consell ha presentat aquest dimecres a les Corts uns pressupostos de 27.967,5 milions d'euros per al 2022, un 9,1% més que el que estava previst per a enguany. Uns pressupostos "expansius" i que pretenen consolidar la recuperació de la Comunitat Valenciana després del fort impacte de la pandèmia.

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha detallat en roda de premsa, després de presentar els comptes a les Corts, els principals aspectes d'aquest pressupost. Soler ha dit que el Botànic té un any més "el millor projecte de pressupostos possible" que entraran en vigor, "si tot va bé", al gener del 2022. Entre altres aspectes, el titular d'Hisenda ha remarcat que el Consell preveu 17.300 milions d'euros per a la despesa social (Sanitat, Educació, Igualtat, Habitatge i Ocupació).

Detall dels comptes / GVA

La inversió creix un 58,4%, fins a 3.121 milions d'euros

El conseller ha recordat que els fons europeus, la consolidació de la inversió i el reforçament de l'escut social "són la nostra prioritat". Aquests són alguns aspectes destacats:

D'altra banda, el pressupost de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació baixarà fins a 66,91 milions d'euros el 2022, encara que l'aportació de la Generalitat es mantindrà en 58 milions.

Poc abans de parlar Soler, la portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha valorat els pressupostos i ha dit que "tots estem raonablement contents" de tindre "el millor pressupost que podríem tindre". I ha remarcat que no considera que aquests siguen els últims pressupostos de la legislatura.

Prèviament, a les Corts la síndica d'Unides Podem, Pilar Lima, ha destacat que el que es presenten són "pressupostos expansius" i ha destacat que la Conselleria d'Habitatge és la que té "l'increment d'inversió més gran". "Em sent satisfeta i contenta", ha resumit Lima.

Aquest dijous, després de les intenses reunions per a tancar els pressupostos per a l'any vinent, els partits del govern del Botànic han convocat la comissió de seguiment del pacte a la seu del PSPV-PSOE.