Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA
Final de la Copa Diputació d'Alacant de raspall femení

El PP defensa en el Congrés que les comunitats reben l’IVA pendent de 2017

Estimen que han de liquidar-se 4.150 milions corresponents a la recaptació de novembre, que va ser comptabilitzada al gener.

Pablo Casado en una intervenció al Congrés / Mariscal (Efe)

El PP defensa aquest dimarts en el ple del Congrés la seua proposició de llei per a assegurar que Hisenda retorne a les comunitats autònomes part de la recaptació de l’IVA de 2017 pendent encara de liquidar, a causa del nou subministrament immediat d’informació (SII) implantat aquell mateix any.

L’SII és un sistema d’informació de factures emeses i rebudes per les empreses de l’Agència Tributària a efectes d’IVA. La posada en marxa va vindre acompanyada d’un retard en la data límit de presentació de les declaracions, que van passar de ser comptabilitzades en el mes següent, dos mesos tard. Per tant, en el conjunt de l’any, únicament es comptabilitzaren onze mesos d’ingressos, ja que el mes de novembre, que abans es recaptava dins de l’any (2017), va passar a registrar-se al gener de 2018. 

La llei del PP vol establir criteris per a calcular la liquidació definitiva del tribut. Per tant, s’afegiria una nova disposició a la Llei de finançament autonòmic de 2009 que establiria que, independentment de la data en la qual les quantitats s’apliquen al pressupost d’ingressos de l’Estat, hauran de liquidar-se les quantitats ingressades pels subjectes passius l’any natural.

4.150 milions no liquidats

La minoració en la liquidació ha sigut quantificada en 4.150 milions d’euros, que ara el PP exigeix liquidar amb les comunitats de règim comú i ciutats autònomes perquè aquestes administracions no vegen disminuïts els seus recursos del sistema de finançament.