Directes
Ara en la televisió
NYAS, COCA!
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Pedro Sánchez confirma que la UE destinarà 35 milions d'euros per a pal·liar la crisi de Veneçuela

El president del Govern d'Espanya considera que "no es pot anomenar democràcia a un sistema que té presos polítics".

Pedro Sánchez durant la roda de premsa al palau presidencial de Bogotà (Colòmbia) / Luisa Gonzalez (Reuters)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dijous que la Unió Europea aprovarà destinar 35 milions d'euros a ajuda humanitària perquè els països llatinoamericans puguen atendre l'èxode de persones que fugen de Veneçuela a causa de la crisi

Sánchez, que actualment està de gira oficial per l'Amèrica del Sud, amb parades a Xile, Bolívia, Colòmbia i Costa Rica, ha fet l'anunci després de reunir-se amb el president colombià, Iván Duque.

Els fons a què es refereix van ser anunciats per la Comissió Europea (CE) el 7 de juny. Es tracta d'un nou paquet d'ajuda humanitària d'emergència i desenvolupament de 35 milions d'euros per a assistir el poble de Veneçuela i els països veïns afectats per la crisi socioeconòmica d'aquest país.

Quan li han preguntat sobre la situació política de Veneçuela, Sánchez ha assegurat que "no es pot anomenar democràcia a un sistema que té presos polítics", i ha afegit que la crisi "està portant molta pobresa i molt de sofriment al poble veneçolà". Per al president espanyol, l'èxode massiu de persones que està provocant aquesta crisi ja té "la solidaritat del conjunt de la comunitat internacional, i singularment d'Espanya".