Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

La nova entrega de les escoltes de l'excomissari Villarejo apunta a Rajoy

En els àudios el marit de Cospedal suggereix que “el cap” de l’exsecretària general del PP estava al corrent de les investigacions encarregades.

L'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, als corredors del Congrés / Fernando Villar (Efe)

L’expresident del govern, Mariano Rajoy, estaria al corrent de les investigacions a polítics encarregades per l’exsecretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, a l’excomissari José Manuel Villarejo.

Així li ho suggereix el marit de Cospedal, Ignacio López del Hierro, a l’excomissari en una conversa telefònica que s’ha filtrat en la nova entrega de gravacions que publica aquest dimarts el web Moncloa.com.

“Sí, el seu cap està d’acord que es desenvolupe aquesta línia d’actuació”, se sent respondre a López del Hierro a preguntes de Villarejo. 

La conversa es produeix l'endemà de la reunió amb la líder popular en la seu del PP a Génova, que va tindre lloc el 21 de juliol de 2009, i en què els tres acordaren amb l'excomissari “treballs puntuals”. La investigació de la trama Gürtel havia arrancat pocs mesos abans. 

En els àudios que s'han conegut hui Villarejo pregunta a López del Hierro com han anat les coses. Els dos tenen por que la línia telefònica puga estar punxada, per això en cap moment fan menció del nom de Cospedal o de Rajoy. Suposadament, ella és "el soci", i ell, "el cap". I López Hierro li assegura que Cospedal té l'aprovació del cap, és a dir, de Mariano Rajoy.

Dos mesos després, segons les converses publicades en edicions anteriors en el digital Moncloa.com, Cospedal va encarregar a Villarejo treballs d’espionatge per al partit, com el seguiment al president del PP andalús, Javier Arenas, i al germà d'Alfredo Pérez Rubalcaba, aleshores ministre de l'Interior. 

Com a conseqüència d’aquestes filtracions María Dolores de Cospedal va deixar ahir dilluns l'executiva del PP “per a no perjudicar el partit”, però va anunciar que mantindria el seu escó al Congrés dels Diputats.