Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Morera diu que mantindre la presó preventiva per als exconsellers del Procés no té "cap sentit"

El president de les Corts ha fet un tuit on afirma que cal buscar l'acord polític.

El president de les Corts, Enric Morera / Les Corts

El president de les Corts, Enric Morera, considera que no té "cap sentit, ni base jurídica mantindre a la presó preventiva" els dirigents presos pel Procés, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Dolors Bassa, l'exvicepresident Oriol Junqueras, l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, l'expresidente d'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

En el seu compte de Twitter, Morera ha repiulat un missatge del periodista Jordi Évole on explica que ha anat a veure a la presó a Cuixart i afig que desitja "la seua llibertat i la dels seus companys".

Morera, en el missatge d'aquest diumenge, apunta, a més, que "cal buscar diàleg, acords sobre base política i no d'acusació penal". En un altre tuit recent, Morera també ha qüestionat l'assumpció per l'Estat de la defensa del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena a Bèlgica, i els honoraris de més de mig milió d'euros per a l'empresa contractada per a fer-ho.

Setmana decisiva

Precisament aquesta setmana és la vista de la demanda civil contra el jutge Pablo Llarena, interposada per Carles Puigdemont i quatre exconsellers. El jutge belga ha de decidir si admet a tràmit la demanda per vulneració de drets contra el jutge del Suprem, que està citat aquest dimarts, 4 de setembre. A l'endemà, el 5 de setembre, una sala especial del Suprem decidirà una altra qüestió que afecta de manera directa altres magistrats de l'alt tribunal: les recusacions que han presentat diversos implicats en la causa del Procés contra els cinc magistrats que jutjaran aquest cas.