Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Moreno Bonilla pren possessió com a president d’Andalusia

Dilluns s’anunciarà el nou govern monocolor per a aquesta segona legislatura del PP

Moreno, aquest dissabte davant la façana del palau de San Telmo de Sevilla / Julio Muñoz (Efe)

Un mes després de la seua històrica victòria amb una majoria absoluta als comicis autonòmics que va avançar, Juanma Moreno Bonilla ha pres possessió com a president andalús aquest dissabte davant la façana del palau de San Telmo de Sevilla.

L’acte s’ha celebrat per primera vegada des del 1994 fora del Parlament d’Andalusia i ha comptat amb la presència del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, l’expresident Mariano Rajoy, i la resta de barons i baronesses del partit. També hi han participat representants de tots els sectors de la societat civil. L’absència més destacada ha sigut la de les portaveus de Per Andalusia i Endavant Andalusia. 

Moreno Bonilla ha agraït els consellers de Ciutadans, formació que ha passat a ser extraparlamentària a Andalusia després dels darrers comicis, la seua tasca els darrers tres anys i mig, especialment l’exvicepresident i últim presidenciable de la formació taronja, Juan Marín. 

Aquest dilluns, el president andalús anunciarà el seu nou govern monocolor per a la segona legislatura del PP, que ha assegurat que serà "sòlid, amb determinació i confiança en Andalusia". El cap de l’executiu andalús ha garantit una presidència "oberta i accessible", tot i la majoria absoluta que té .