Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

La ministra de Justícia adverteix que seria un "escàndol" la dimissió de Carlos Lesmes

Pilar Llop, sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial: “Si Feijóo presenta hui la seua llista de candidats, arribem a l'acord”

El rei Felip, al costat del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i la ministra de Justícia, Pilar Llop, durant l'acte d'obertura de l'any judicial / J.J Guillém (Efe)

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha assegurat que seria un "escàndol" nacional i europeu la dimissió del president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes.

A més, ha reptat al líder del PP Alberto Núñez Feijóo a donar "hui mateix" els noms dels jutges candidats per a escometre la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i arribar a un acord. Segons la ministra, ja hi ha una llista de jutges triats prèviament i que són "independents".

Per a la ministra, el bloqueig que existeix per a renovar aquest òrgan parteix del PP que "és qui té la clau per a aconseguir la majoria. L'única força que posa condicionament per a la renovació és el PP", ha advertit.

Llop ha assegurat que "hi ha una llista de jutges i magistrats triats prèviament esperant a ser nomenats i són independents, reuneixen tots els requisits per a ser nomenats. Només fa falta que el PP pose el nom dels seus candidats".

Al seu judici, "anteposar condicions a la renovació indica que no hi ha cap voluntat de renovar-lo". En aquest sentit, ha manifestat que li semblaria "injust i un escàndol" que Lesmes es veiera obligat a dimitir per aquest motiu.