Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Marzà impulsarà en aquesta legislatura una llei integral valenciana d'educació

Segons el conseller, l’objectiu és “tindre una escola que mire d'igual a igual als sistemes educatius més prestigiosos d'Europa”.

VÍDEO | Marzà impulsarà en aquesta legislatura una llei integral valenciana d\'educació

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s'ha compromés a impulsar abans del 2023 una llei integral valenciana d'educació “sense sectarismes”. L’objectiu és “tindre una escola que mire d'igual a igual als sistemes educatius més prestigiosos d'Europa”.

Marzà ha garantit que la llei d'educació serà un marc estable i fonamentat pedagògicament en què participe la comunitat educativa. També pretén “agilitar processos i fer de l'educació un servei útil per als que més el necessiten”.

El conseller ha presentat a les Corts les principals línies d'actuació del departament que dirigeix en aquesta legislatura i ha apostat per “una educació que ensenye a pensar i no a obeir”.

També ha explicat que el pla de formació professional tindrà una dotació de més de 170 milions. Contribuirà al canvi del model productiu, ja que formarà professionals “capaços d'adaptar-se als reptes del segle XXI”. Així mateix, ha anunciat que es crearan consells comarcals de l'FP per a adaptar l'oferta al teixit productiu.

D’altra banda, Marzà ha assegurat que aquest curs s'estrenaran set nous centres escolars i n'hi ha set més en construcció. A més, hi ha 4.400 alumnes menys que estudien en barracons.