Directes
Ara en la televisió
INOBLIDABLES
Ara en la ràdio
EL RALL. MILLORS MOMENTS T6
Final del Trofeu Mancomunitat de la Safor de Raspall Femení

Martí fixa el combat contra el despoblament com a prioritat de la Diputació de Castelló

La institució, que estarà presidida per l'alcalde de Suera, apostarà per la concertació i la col·laboració amb la Generalitat.

Martí fixa el combat contra el despoblament com a prioritat de la Diputació de Castelló

Josep Martí, alcalde de Suera, serà, a partir d'aquest divendres, el nou president de la Diputació de Castelló. Després de 24 anys, el PSPV-PSOE tornarà a governar la institució provincial gràcies a un acord amb Compromís i, segons ha afirmat Martí en Les notícies del matí, arriben amb "ganes de transformar" i de "posar en marxa un model que marque les diferències". 

Martí, alcalde d'un municipi de 600 habitants, ha explicat que els eixos programàtics del nou govern seran impulsar polítiques per a frenar el despoblament a les comarques de l'interior i apostar per la intermunicipalitat. "Volem posar de moda el terme 'concertació'", ha dit l'alcalde de Suera, que també ha remarcat l'aposta per un model de diputació "que mire a la Generalitat, que no siga un contrapoder, sinó que juntament amb ella lluite per la millora de la vida de la ciutadania".

Martí ha reclamat la implicació de totes les administracions per a combatre les desigualtats territorials i ha valorat que el despoblament "ja estiga en l'agenda". El socialista considera que el paper de la Diputació de Castelló serà "pressionar i recordar que hi ha un problema" i afavorir el turisme d'interior i millorar la gestió forestal. Ha llançat una proposta per al govern central: que, en matèria de fiscalitat, discrimine positivament els que viuen i inverteixen en les zones menys poblades. "Seria una llàstima que deixaren abandonat l’interior de Castelló", ha afirmat.