Directes
Ara en la televisió
CERTAMEN PROVINCIAL DE BANDES 2019
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL CAP DE SETMANA

Manifestacions a Catalunya en el segon aniversari de l'1-O al crit de "ni oblit ni perdó"

La Guàrdia Urbana comptabilitza 18.000 persones a Barcelona, xifra que l'organització eleva a 50.000.

VÍDEO | Manifestacions a Catalunya en el segon aniversari de l\'1-O al crit de \"ni oblit ni perdó\"

Milers de persones han eixit al carrer en diverses localitats catalanes per a commemorar el segon aniversari del referèndum unilateral de l'1 d'octubre de 2017 que el Tribunal Constitucional va declarar il·legal. 

A Barcelona, la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha transcorregut amb normalitat, sense incidents destacables, i ha congregat 18.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. L'organització, però, eleva la xifra a 50.000. 

La marxa ha començat a les set de la vesprada a la plaça Catalunya i ha continuat pel passeig de Gràcia. El punt final ha sigut l'Institut Jaume Balmes, un dels centres en què van haver-hi càrregues policials l'1 d'octubre de 2017.  

Els manifestants portaven estelades i llaços grocs, a més de pancartes en què reclamaven "pau i llibertat". Un dels crits més escoltats ha sigut "ni oblit ni perdó". Altres de les proclames que s'han llançat demanaven la "llibertat per als presos polítics" i "independència". Així, han reclamat a la classe política que assumisca la independència i la validesa del referèndum. 

El president de la Generalitat catalana, Quim Torra, lluny de rebaixar el to, ja ha advertit que l'objectiu final de l'executiu català continua sent la independència.