Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

L'oposició demana la dimissió d'Oltra

Reclamen al president de la Generalitat que actue contra la vicepresidenta del Consell de forma "immediata"

La síndica de Ciutadans en les Corts, Ruth Merino, en arxiu / EuropaPress

Els tres partits de l'oposició política valenciana han demanat aquest dijous la marxa de la vicepresidenta primera del Consell i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, després de fer-se pública la seua imputació.

La secretària general del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, María José Català, ha reaccionat amb un breu tuit en què ha afirmat que "Ja era hora", en referència a la imputació d'Oltra. Al mateix temps, el seu partit ha demanat a Ximo Puig que actue contra la vicepresidenta del Consell.

El president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha comparegut en roda de premsa per a valorar la imputació. Mazón ha deixat clar que el PP ja té el seu posicionament sobre el tema des de fa temps i ha mostrat la seua solidaritat amb “l’única víctima” d’aquest cas, la jove que va patir abusos per part de l’exmarit d’Oltra.

El líder del PP ha lamentat que hui Oltra continue tenint la responsabilitat de tutelar els menors a la Comunitat Valenciana. El responsable del PP ha insistit durant la seua intervenció que la vicepresidenta continua en el càrrec pel suport del president Ximo Puig. “La màxima responsabilitat política en aquest tema és del president de la Generalitat, que és a qui interpel·lem” ha dit. Mazón ha demanat explicacions de per què manté Oltra i també explicacions si la mantindrà com a portaveu del Consell, entre altres preguntes que ha llançat durant la roda de premsa.

I sobre l’anunci d’Oltra que demà oferirà una roda de premsa, com és habitual tots els divendres, Mazón ha dit que només espera que demà Oltra faça un pas enrere. “L’únic que esperem de la roda de premsa, si finalment es produeix, és que anuncie que deixa de tutelar els menors de la Comunitat Valenciana”, ha remarcat.

La portaveu de Ciutadans en les Corts, Ruth Merino, ha demanat a Puig que destituïsca Oltra, "per la dignitat i exemplaritat que a ella li falta". 

Des del partit taronja han instat la vicepresidenta a anar-se'n amb un vídeo en què recuperaven un dels seus discursos a les Corts, en què Oltra assegurava que "si estiguera imputada, vilipendiada, agafada amb totes les mentides possibles i, encara més, sent la riota de tota Espanya i apareixent més a les vinyetes dels humoristes que a les notícies, me n'aniria a ma casa". 

"Fa mesos que hauria d'haver dimitit. Quanta vergonya ens hauríem estalviat els valencians si haguera dimitit en l'inici del cas?", ha qüestionat Ciutadans.

Per la seua banda, Vox tampoc ha tardat a pronunciar-se sobre la imputació de la consellera de Polítiques Inclusives i ha insistit a reclamar que Oltra abandone el seu càrrec públic. "Ja no volem res de la vicepresidenta, el que exigim a Puig és el cessament immediat d’Oltra", advertia la síndica d’aquesta formació, Ana Vega. 

"És una qüestió molt greu i exigim, immediatament, al president de la Generalitat que la cesse", insistia Vega pocs minuts després de transcendir la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Imputació d'Oltra