Directes
Ara en la televisió
DE MAR I BANCAL

L'estat espanyol garanteix que facilitarà el trasllat de les funcionàries víctimes de violència masclista

L'acord assegurarà la protecció i la intimitat de les víctimes i dels seus familiars.

L'estat espanyol garanteix que facilitarà el trasllat de les funcionàries víctimes de violència masclista

L'estat espanyol ha arribat a un important acord amb totes les comunitats autònomes per tal de facilitar el trasllat de les funcionàries víctimes de la violència masclista. Concretament, la sectorial d'Administracions Públiques reunida aquest dilluns a Madrid ha acordat que qualsevol treballadora pública reconeguda com a víctima de la violència de gènere podrà demanar el trasllat a qualsevol administració espanyola.

Segons l'acord, la petició tindrà tracte preferent i garantirà la protecció i la intimitat de la dona i dels seus familiars. Aquest acord ja està implantat en el Pla d'igualtat de la Comunitat Valenciana i afecta totes les administracions públiques valencianes. El que pretén és donar les màximes facilitats a les dones víctimes de la violència masclista per a garantir-los la seguretat sense cap perjuí personal o econòmic.

Actualment, a la Comunitat Valenciana, existeixen més de 20 oficines d'assistència a les víctimes de delictes violents i contra la llibertat sexual i durant els primers mesos de l'any se n'han arribat a atendre més de 8.000 casos.