Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

L’Advocacia de la Generalitat avala el certificat Covid, però marca algunes limitacions

Indica que es concreten els espais on s’hauria de demanar i el límit temporal per a l'aplicació 

Imatge d'un certificat Covid en el mòbil d'una persona vacunada

L’informe jurídic sol·licitat pel Consell per a implantar el certificat Covid té l’aval de l’Advocacia de la Generalitat, segons ha sabut À Punt Notícies. L’Advocacia marca, això sí, dues pautes o criteris que el Consell hauria de seguir per a poder implantar-lo: concretar els espais en què s’hauria d’aplicar i deixar clar el límit temporal per a demanar-lo, en funció de l’evolució de la pandèmia.

El cap del Consell, Ximo Puig, ha explicat aquest dijous que la Generalitat treballa a aprovar una limitació d’accés “en alguns llocs determinats per als que no s'hagen vacunat". El govern valencià ja treballa per a aprovar-lo, seguint les recomanacions de l’Advocacia de la Generalitat.

Puig ha recordat que a la Comunitat Valenciana hi ha més de 400.000 persones que no s'han vacunat. "Necessitem que es vacunen, que facen un pas avant a favor de la seua pròpia vida, de la de la seua família i de tota la societat", ha emfatitzat. "El certificat Covid és un instrument més i estem estudiant la tecnologia perquè allí on es limite l'accés es puguen fer efectives de veritat aquestes accions", ha ampliat.