Directes
Ara en la televisió
XINO XANO
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

El jutge García Castellón processa 42 persones per irregularitats en l'empresa Acuamed

El cas investiga l'adjudicació i execució suposadament irregular d'una vintena d'obres en la conca del Mediterrani, entre altres, obres al riu Serpis i a la dessaladora de Torrevella

Dos agents de la Guàrdia Civil custodien la seu d'Acuamed, en una imatge d'arxiu / Efe

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha processat un total de 42 persones en el cas Acuamed. Aquest cas investiga l'empresa pública per l'adjudicació i execució suposadament irregular d'una vintena d'obres hidràuliques i mediambientals en la conca del Mediterrani, entre altres, obres al Serpis i a la dessaladora de Torrevella.

Entre els processats figura l'exdirector general d'Acuamed Arcadio Mateo, a qui imputen haver obtingut de les empreses contractistes obsequis en forma de viatges i estades dins i fora d'Espanya i fins i tot un implant de cabells a Turquia per valor de 4.500 euros.

En un acte, el titular del jutjat central d'instrucció número 6 considera que els fets pels quals s'acorda el processament són constitutius dels delictes de corrupció en els negocis, falsedat documental, frau a l'administració, prevaricació, malversació de cabals públics i suborn.

Entre les obres investigades hi ha el sistema de dotació d'aigua des de l'embassament fins a la vall del Guadalentín (Múrcia), el projecte constructiu de les obres complementàries de la planta dessaladora Campo de Dalías, i de les basses d'El Cañuelo i de La Redonda (Almeria), i les obres per a eliminar la contaminació química en l'embassament de Flix (Tarragona).