Joaquín Melgarejo, director de l’Institut de l’Aigua de la UA: “L’aigua no és de cap comunitat autònoma, la gestiona l’Estat”
Assegura que la sentència del Suprem no fa perillar el transvasament, i que el seu futur dependrà del Ministeri per a la Transició Ecològica.
La sentència del Tribunal Suprem, que anul·la alguns articles del pla hidrològic de la conca del Tajo, no ha de suposar la fi del transvasament del Tajo-Segura. Així ho ha assenyalat en À Punt Notícies matí el director de l’Institut de l’Aigua i de les Ciències Ambientals de la Universitat d’Alacant, Joaquín Melgarejo. Això sí, pensa que la decisió està en mans del Ministeri per a la Transició Ecològica.
“L’aigua no és de cap comunitat autònoma, la gestiona l’Estat”, ha assegurat. En aquest sentit, Melgarejo ha demanat al govern central que establisca uns “criteris clars” del que consideren cabals ecològics i que es faça “amb equitat”, de manera que les condicions que s’establisquen servisquen per a totes les conques. Així mateix, el director de l’Institut de l’Aigua de la UA ha subratllat que l’aigua del transvasament és “fonamental” per a Alacant.
Els “quatre xavos” de García-Page
El director de l’Institut de l’Aigua de la UA ha contestat a les declaracions del president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, sobre la possibilitat de tornar les taxes que han pagat els regants pel transvasament, uns diners que va qualificar de “quatre xavos”. Joaquín Melgarejo ha assenyalat que “500 milions d’euros no són poca cosa”, i ha insistit a defendre el “fort treball” que s’està fent a les comarques alacantines per a aprofitar l’aigua.
“A Espanya tenim més de trenta transvasaments i ningú els discuteix. L'únic que provoca queixes és el del Tajo-Segura”, afirma, afegint que respon més a motius ideològics que científics. “La conca del Segura està fent els deures. Junt amb Múrcia, som els que més cabals depurats estem utilitzant”, ha assegurat. En aquest sentit, ha demanat més esforç per a depurar l'aigua del riu, perquè les seues condicions ambientals siguen òptimes.
Més llegit
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part