Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN

Iglesias comunicarà al rei que s'abstindrà si no arriba a un acord amb el PSOE

Si continua la negativa de Sánchez d'incloure Podem en el govern, la formació morada s'abstindrà en la investidura.

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest divendres que comunicarà al rei Felip VI que s'abstindrà en una investidura de Pedro Sánchez si la formació que encapçala no aconsegueix un acord amb el PSOE

Per tant, si continua la negativa del president en funcions, Pedro Sánchez, d'incloure Podem en el govern espanyol, Iglesias li comunicarà al cap de l'Estat en la reunió del dimarts a la Zarzuela la seua posició d'abstenció. "Ens hi abstindrem, que és el mateix que vam fer en les dues votacions d'investidura, era una manera d'allargar la mà a Sánchez", ha assegurat Iglesias. 

L'abstenció dels 42 diputats d'Unides Podem fa inviable que Sánchez puga disposar dels suports necessaris per a ser investit president. 

Felip VI haurà de decidir al final de la ronda si designa o no un candidat que puga tindre el suport necessari per a superar la investidura. Si constatara que no hi ha cap aspirant d’aquestes característiques, les Corts es dissoldrien i es convocarien noves eleccions per al 10 de novembre.