Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

El govern espanyol posa la sanitat privada a l'orde de les comunitats autònomes

També autoritza la contractació de persones amb grau però sense títol d'especialista en els casos en què hagen aprovat el MIR.

El govern espanyol posa la sanitat privada a l'orde de les comunitats autònomes

El govern espanyol ha posat a l'orde de les conselleries de Sanitat de les comunitats autonòmiques les instal·lacions sanitàries privades. A més, els permetrà que habiliten per a l'ús sanitari espais públics i privats que reunisquen les condicions necessàries per a atendre la crisi sanitària del coronavirus.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat tres blocs de mesures en l'àmbit sanitari per l'estat d'alarma. El primer és reforçar el sistema de salut afavorint l'ús de nous espais públics i privats tant per a consulta com hospitalització i la pròrroga dels facultatius residents (MIR) en últim any d'especialitats com geriatria, medicina del treball, intensiva, interna, preventiva, pneumologia, radiodiagnòstic i parasitologia, entre altres.

El ministeri també autoritza la contractació de persones amb grau però sense títol d'especialista en els casos en què hagen aprovat el MIR sense obtindre plaça, o si han obtingut títol d'especilaista fora de la Unió Europea i estan en tràmit de ser reconeguts amb avaluació favorable.

El segon bloc de mesures pretén assegurar el subministrament i radica en l'atorgament d'un termini "improrrogable" de 48 hores perquè aquells agents que disposen en "estoc" de productes sanitaris d'interés ho posen en coneixement de Sanitat. Es tracta de màscares quirúrgiques, 'kits' de diagnòstic, isòtops, ulleres de protecció. A més, les empreses que disposen de capacitat de fabricació d'aquest material hauran d'advertir-ho en un termini de 48 hores.

L'orde incorpora, a més, un sistema per a donar les dades una vegada al dia, i també exigeix a les conselleries instruccions perquè remeten plans de contingència davant la crisi sanitària.

Illa ha agraït el "comportament cívic" dels ciutadans davant unes "circumstàncies extraordinàries" que han obligat a mesures excepcionals i també la "lliçó d'heroïcitat" del personal sanitari, a més del treball dels departaments autonòmics, Illa ha desgranat tres blocs de mesures en l'àmbit sanitari per l'estat d'alarma.

Sanitat agilitarà els tests del coronavirus

D'altra banda, Illa ha explicat que l'executiu treballa en un nou procediment i un nou mètode per a augmentar la capacitat logística per a practicar més proves de test de coronavirus, després d'haver-ne realitzat ja més de 30.000.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha promés un esforç "important" per a ampliar aquesta capacitat de realització de proves "amb rapidesa i seguretat".