Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Fiscals de quatre països demanen utilitzar dades d’altres estats per a la lluita antiterrorista

Les fiscalies de Bèlgica, el Marroc, França i Espanya es reuneixen a València per a analitzar l’expansió del fenomen terrorista.

El quadripartit va ser rebut en audiència pel president de la Generalitat, Ximo Puig i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo / GVA

El Grup Quadripartit, que reuneix els fiscals especialitzats en la lluita antiterrorista de Bèlgica, el Marroc, França i Espanya, ha reclamat aquest dijous un “reforç" en la cooperació internacional en l’àmbit jurídic i judicial i l'ús de les bases de dades “de països amics". 

Així ho han assegurat després de la reunió mantinguda a València des de dimarts passat i on han posat de manifest que la gravetat del fenomen terrorista i la seua expansió “fa necessària més que mai una resposta global per fer-li front”.

Una altra de les conclusions aprovades per unanimitat pel grup és l'interés per l'ús del ciberespai com a mitjà de comissió de delictes relacionats amb el terrorisme, així com pel seu potencial propagandístic i impacte nacional i internacional. 

També consideren necessari abordar les conseqüències judicials del fenomen de radicalització que es produeix a les presons i centres de detenció.

“La major preocupació i risc actual és l'aparició i formació de cèl·lules endògenes”, han afirmat els fiscals, i han afegit que la repetició d'aquest tipus d'actes fa “indispensable” una “major implicació i cohesió per part dels països que conformen el quadripartit”. Per aquest motiu, creuen que és necessari posar en comú “tots els instruments jurídics que les legislacions nacionals i internacionals posen a disposició per a lluitar eficaçment contra aquesta xacra”.

El quadripartit, que va ser rebut en audiència pel president de la Generalitat, Ximo Puig i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, està format pel fiscal cap de l'Audiència Nacional, Jesús Alonso Cristóbal; el fiscal general del rei davant el Tribunal d'Apel·lació de Rabat, Moulay El Hassan Daki; el procurador federal de Bèlgica, Fréderic Van Leeuw; i el titular de la Fiscalia Antiterrorista de París, Nicolas Le Bris.