Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR
Podríem fer-ho millor: streaming

Dimarts de campanya electoral

Els partits segueixen perfilant les propostes quan falten cinc dies per a votar.

VÍDEO | Dimarts de campanya electoral
05 de novembre 2019 - 22:45

El líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, i la candidata al Senat per València, Mercedes Berenguer, han participat en l'acte de campanya que el PSPV ha fet a Llíria (Camp de Túria). Puig ha valorat el debat dels candidats a la presidència del govern d’Espanya i ha criticat que Vox posara en dubte la violència masclista i l’estat de les autonomies. A més, ha alertat del perill que pot suposar una coalició de les dretes.  

L'economia ha centrat aquest dimarts els actes del Partit Popular. La defensa i millora de la situació dels autònoms i de les pimes, junt amb mesures com la baixada d'impostos, han sigut les propostes dels candidats populars al Congrés per Castelló i Alacant. 

El líder de Ciutadans i candidat a la presidència del govern espanyol, Albert Rivera, ha participat aquest dimarts en un acte central de campanya a la Marina de València, centrat en els diversos models de famílies al país. Rivera ha criticat que en la Constitució Espanyola no es reconega el dret a la família. A més, ha defensat la gestació subrogada i ha assegurat que és “absurd” que els espanyols se’n vagen fora del país per a tindre un fill. “Vull que puguen fer-ho a Espanya i que no els coste ni un cèntim”, ha manifestat. 

Unides Podem ha presentat a Oriola les propostes per al Baix Segura que porten al seu programa electoral. El desdoblament de la nacional 332, la retirada del peatge en l'AP-7 o la millora de les rodalies en són algunes. Aposten pel canvi cap a polítiques urbanístiques més sostenibles i un pla d'infraestructures hídriques que contemple les sequeres i riuades que es preveu que s'intensifiquen els pròxims anys. 

El cap de llista de Vox al Congrés per Alacant, Manuel Mestre, ha celebrat una trobada amb simpatitzants aquest dimarts a Dénia en un míting que ha començat amb un minut de silenci per la violència intrafamiliar. Mestre ha criticat els casos de corrupció i ha mostrat preocupació pels actes de violència a Catalunya. A més, ha recordat que Vox promou la unitat d’Espanya i ha destacat que és una formació amb sentit comú. 

Més Compromís ha celebrat l’acte central de campanya a Castelló amb Marta Sorlí, cap de llista al Congrés, que ha estat acompanyada per la portaveu de Més País, Rita Maestre; la vicepresidenta, Mónica Oltra, i el número u de la formació al Congrés, Joan Baldoví. Sorlí ha defés les infraestructures valencianes com l’alliberament de l’AP-7, la millora de les rodalies i la protecció ferma de la taronja valenciana. A més de l’emergència climàtica, i l’economia verda, ha reclamat el desmantellament absolut de la plataforma Castor.

Finalment, dins de la sèrie d'entrevistes als candidats i candidates valencianes amb representació parlamentària, ens ha visitat als estudis d'aquesta casa Héctor Illueca, candidat d'Unides Podem al Congrés per València. El model autonòmic, les reivindicacions valencianes, la violència contra les dones, la immigració i la llengua estan entre les preguntes que ha contestat.